Zelf een cursus of workshop plaatsen? Kijk hier

Kleurenblind en vormgever. Hoe werkt dat?

Kleurenblind: iedereen weet dat het bestaat, maar bijna niemand weet dat 8% van alle mannen zo’n beperking heeft. En een beperking is het. Wel eens gezien wat er met iemand gebeurt die voor het eerst de ‘echte’ kleuren om zich heen ziet? In deze cursus van 3 lessen vertellen we je alles over de kleurenblinde vormgever.

[woocommerce_social_media_share_buttons]

Lessen

Les 1 – Introductie(Voorbeeld)

Auteur:Jaap

Kleurenblindheid. Iedereen weet wel dat het bestaat, maar bijna niemand weet dat wel 8% van de mannen een dergelijke zichtbeperking heeft. En een beperking is het. Wel eens gezien wat er met iemand gebeurt die voor het eerst de ‘echte’ kleuren om zich heen ziet?

Les 2 – Wat ziet een kleurenblinde?

Auteur:Jaap

Wat ziet een kleurenblinde? We kijken naar wat er in principe misgaat bij de kleurwaarneming aan de hand van het welbekende RGB-kleurenwiel. Plus uit-het-leven-gegrepen voorbeelden over blozen, roodharige schonen en onrijpe appels.

Les 3 – Grafische communicatie en kleur

Auteur:Jaap

Visuele communicatie gaat vaak over praktische zaken: mag ik rijden of moet ik stoppen, over welke dingen gaat het in deze grafiek? Slechts een paar voorbeelden van zaken waarbij het soms van levensbelang is dat kleurverschillen voor iedereen duidelijk zijn. Zijn er geen andere methodes te bedenken? Daar gaat een volgende workshop over.