Zelf een cursus of workshop plaatsen? Kijk hier

Categorie Design

 • Typografie, het vervolg

  door Jaap 7 Lessen in , ,

  Lang verwacht maar toch gekomen: het tweede deel van de cursus Typografie. In het eerste deel (april 2017) nam Jaap je mee op een kijktocht door letterland. In dit vervolg sluit de trainer nauw aan bij het concept van die eerste cursus. Het doel is dit maal  je een verhoogde gevoeligheid te bezorgen en het ontwikkelen van een scherpe(re) blik. Het  gaat bij typografie immers vaak om de details, zoals ligaturen of specifieke spatiëring. Maar net zo vaak gaat het om het macro-plaatje, zoals de uiteindelijke vormgeving van de hele pagina en, niet te vergeten, de leesbaarheid. Ook is er dit maal aandacht voor speciale tekens en hoe je die gebruikt. 

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Dimension CC 2018

  door Jan Ris 10 Lessen in ,

  Adobe Dimension CC maakt het voor ontwerpers (in het platte vlak) makkelijk om hun ontwerpen in 3D te maken en om hun ontwerp in een omgeving te laten zien. Het resultaat is een fotorealistisch ontwerp. In een beperkt aantal lessen vertellen we je wat je moet weten om met Dimension aan de slag te gaan. 

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Kleurenblind en vormgever. Hoe werkt dat?

  door Jaap 3 Lessen in , ,

  Kleurenblind: iedereen weet dat het bestaat, maar bijna niemand weet dat 8% van alle mannen zo'n beperking heeft. En een beperking is het. Wel eens gezien wat er met iemand gebeurt die voor het eerst de ‘echte’ kleuren om zich heen ziet? In deze cursus van 3 lessen vertellen we je er alles van. 

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Adobe XD CC2018

  door Jan Ris 14 Lessen in , , , , ,

  XD staat voor Experience Design en is uitgekomen in 2017. Je gebruikt XD om navigeerbare prototypes te ontwerpen voor phone/tablet-apps. Je programmeert dus geen functionaliteit, maar ontwerp de schermen van de app. Je kunt het ontworpen prototype delen met anderen en live bekijken op bijvoorbeeld een iPhone. Tenslotte exporteer je de schermen als PNG’s om ze […]

  Cursusvoorbeeld - (2 lesvoorbeeld)

 • Meer doen met Creative Cloud

  door Frans 16 Lessen in , , , , ,

  Je hebt de Adobe CC-programma’s geïnstalleerd en daarvoor heb je een account gemaakt voor de Creative Cloud. Maar haal je wel alles uit de mogelijkheden van je lidmaatschap? De Creative Cloud is zoveel meer dan alleen de programma’s als InDesign, Animate, Photoshop en Xd. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van sjablonen, van stock-art en stockfoto’s. Je kunt ook bestanden delen met anderen, zelfs met niet-Creative Cloud leden. Je kunt op afstand bestanden van anderen gebruiken of gedeelde bestanden van commentaar voorzien dat je weer in een weginterface in een browser kunt bekijken. Ook kun je allerlei teksten, opmaak, kleuren en afbeeldingen in een CC-bibliotheek zetten en die kun je ook weer delen on-line: je kunt bepalen of anderen wijzigingen of niet mogen aanbrengen die je automatisch synchroon kunt houden. Misschien gebruik je nu DropBox. Dat is handig, maar wist je dat de Creative Cloud ook een dergelijke functie heeft? En dat je allerlei lettertypen (fonts) kan gebruiken uit de TypeKit-bibliotheek? Kortom: haal alles uit je Creative Cloud met deze cursus van 16 lessen, waarin we elk aspect van CC uit de doeken doen!

  Cursusvoorbeeld - (3 lesvoorbeeld)

 • Kruisende wegen in InDesign en in Illustrator

  door Frans 0 Lessen in , , ,

  Wil je kruisende, snijdende objecten zoals wegen op een wegenkaart tekenen, dan is het fijn wanneer je de wegen kunt verslepen en aanpassen terwijl de kruisingen 'overeind' blijven. In deze workshop tonen we je hoe dat slim aanpakt in InDesign én in Illustrator.