Zelf een cursus of workshop plaatsen? Kijk hier

Categorie Illustrator

 • Maak je eigen dartboard

  door Jan Ris 2 Lessen in ,

  Elk jaar weer een groot feest: de kampioenschappen darts. In deze workshop Illustrator laten we je zien hoe je in een kwartiertje een realistisch dartboard tekent. Je gebruikt daarbij enkele populaire technieken, zoals Pathfinder.   [woocommerce_social_media_share_buttons]

 • Meer doen met Creative Cloud

  door Frans 16 Lessen in , , , , ,

  Je hebt de Adobe CC-programma’s geïnstalleerd en daarvoor heb je een account gemaakt voor de Creative Cloud. Maar haal je wel alles uit de mogelijkheden van je lidmaatschap? De Creative Cloud is zoveel meer dan alleen de programma’s als InDesign, Animate, Photoshop en Xd. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van sjablonen, van stock-art en stockfoto’s. Je kunt ook bestanden delen met anderen, zelfs met niet-Creative Cloud leden. Je kunt op afstand bestanden van anderen gebruiken of gedeelde bestanden van commentaar voorzien dat je weer in een weginterface in een browser kunt bekijken. Ook kun je allerlei teksten, opmaak, kleuren en afbeeldingen in een CC-bibliotheek zetten en die kun je ook weer delen on-line: je kunt bepalen of anderen wijzigingen of niet mogen aanbrengen die je automatisch synchroon kunt houden. Misschien gebruik je nu DropBox. Dat is handig, maar wist je dat de Creative Cloud ook een dergelijke functie heeft? En dat je allerlei lettertypen (fonts) kan gebruiken uit de TypeKit-bibliotheek? Kortom: haal alles uit je Creative Cloud met deze cursus van 16 lessen, waarin we elk aspect van CC uit de doeken doen!

  Cursusvoorbeeld - (3 lesvoorbeeld)

 • Kruisende wegen in InDesign en in Illustrator

  door Frans 1 Lessen in , , ,

  Wil je kruisende, snijdende objecten zoals wegen op een wegenkaart tekenen, dan is het fijn wanneer je de wegen kunt verslepen en aanpassen terwijl de kruisingen 'overeind' blijven. In deze workshop tonen we je hoe dat slim aanpakt in InDesign én in Illustrator.

 • Roteren met herhaling in Illustrator

  door Jan Ris 1 Lessen in ,

  Een klok tekenen klinkt wel simpel, maar doe het maar ’ns, met rondom 12 lange streepjes + 60 korte streepjes voor de minuten… We leggen het je uit in een workshop van slechts 1 les.

 • Een preeg maken

  door Jan Ris 1 Lessen in ,

  Is het niet vreemd dat je in veel programma’s, zoals InDesign en Photoshop in een handomdraai een preegeffect (blinddruk, opdikken) kunt maken, maar dat zoiets in Illustrator niet is te vinden? Dan maar zelf doen, in een workshop van 1 les.

 • Maskers, samenstellingen en overvloeiers

  door Jan Ris 1 Lessen in ,

  In deze workshop gebruik je onder andere maskers, samenstellingen en overvloeiers om een heus zaagblad te tekenen.

 • Pathfinder en 3D in Illustrator

  door Jan Ris 3 Lessen in ,

  Ze grijpen in elkaar en draaien daarbij elkaars richting om. Heb je je ooit afgevraagd hoe je een complex ding als een radertje tekent in Illustrator?

 • Slimme transformaties in Illustrator

  door Jan Ris 1 Lessen in ,

  Nee, niet de eerste plaat van Mike Oldfield van alweer 40 jaar geleden, maar in deze workshop leren we je een supersnelle manier om buisklokken (want zo heten tubular bells in het Nederlands) te tekenen in Illustrator. [woocommerce_social_media_share_buttons]  

 • 3D mockup: een frisdrankblikje

  door Jan Ris 2 Lessen in ,

  In deze workshop laten we je zien hoe je een 3D mockup van een frisdrankblikje maakt in Illustrator.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Grafieken maken met Illustrator

  door Jan Ris 3 Lessen in ,

  Al sinds de oudheid kun je grafieken maken met Adobe Illustrator. En al sinds de oudheid heeft Adobe de grafiekenmodule geen update gegeven. Jammer, want volgens ons zou je hiermee fantastische grafieken moeten kunnen maken. In deze korte cursus van 2 lessen laten we je zien wat wel mogelijk is met Illustrator’s grafieken. [woocommerce_social_media_share_buttons]

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)