Zelf een cursus of workshop plaatsen? Kijk hier

Categorie Illustrator

 • Maak je eigen dartboard

  door Jan Ris 2 Lessen in ,

  Elk jaar weer een groot feest: de kampioenschappen darts. In deze workshop Illustrator laten we je zien hoe je in een kwartiertje een realistisch dartboard tekent. Je gebruikt daarbij enkele populaire technieken, zoals Pathfinder.   [woocommerce_social_media_share_buttons]

 • Roteren met herhaling in Illustrator

  door Jan Ris 1 Lessen in ,

  Een klok tekenen klinkt wel simpel, maar doe het maar ’ns, met rondom 12 lange streepjes + 60 korte streepjes voor de minuten… We leggen het je uit in een workshop van slechts 1 les.

 • Een preeg maken

  door Jan Ris 1 Lessen in ,

  Is het niet vreemd dat je in veel programma’s, zoals InDesign en Photoshop in een handomdraai een preegeffect (blinddruk, opdikken) kunt maken, maar dat zoiets in Illustrator niet is te vinden? Dan maar zelf doen, in een workshop van 1 les.

 • Maskers, samenstellingen en overvloeiers

  door Jan Ris 1 Lessen in ,

  In deze workshop gebruik je onder andere maskers, samenstellingen en overvloeiers om een heus zaagblad te tekenen.

 • Pathfinder en 3D in Illustrator

  door Jan Ris 3 Lessen in ,

  Ze grijpen in elkaar en draaien daarbij elkaars richting om. Heb je je ooit afgevraagd hoe je een complex ding als een radertje tekent in Illustrator?

 • Slimme transformaties in Illustrator

  door Jan Ris 1 Lessen in ,

  Nee, niet de eerste plaat van Mike Oldfield van alweer 40 jaar geleden, maar in deze workshop leren we je een supersnelle manier om buisklokken (want zo heten tubular bells in het Nederlands) te tekenen in Illustrator. [woocommerce_social_media_share_buttons]  

 • 3D mockup: een frisdrankblikje

  door Jan Ris 2 Lessen in ,

  In deze workshop laten we je zien hoe je een 3D mockup van een frisdrankblikje maakt in Illustrator.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Grafieken maken met Illustrator

  door Jan Ris 3 Lessen in ,

  Al sinds de oudheid kun je grafieken maken met Adobe Illustrator. En al sinds de oudheid heeft Adobe de grafiekenmodule geen update gegeven. Jammer, want volgens ons zou je hiermee fantastische grafieken moeten kunnen maken. In deze korte cursus van 2 lessen laten we je zien wat wel mogelijk is met Illustrator’s grafieken. [woocommerce_social_media_share_buttons]

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Illustrator - de basis

  door Jan Ris 18 Lessen in ,

  In deze introductiecursus ga je aan de gang met een van de meest gevreesde programma’s voor vormgevers: Adobe Illustrator. Je leert om je koudwatervrees te overwinnen in 18 lessen. Uiteraard kun je meedoen tijdens het kijken naar de video’s, maar je kunt ook de oefeningen bij de lessen uitvoeren nadat je alle video’s hebt bekeken. Bij elke les vind je bovendien een naleestekst die de behandelde onderwerpen nog eens samenvat. Het is ook goed om die teksten steeds te lezen. En dat kan je doen voor of nadat je de video hebt gezien.

  Cursusvoorbeeld - (2 lesvoorbeeld)

 • Kleurbeheer in de praktijk

  door Frans 23 Lessen in , , ,

  In deze training gaan we kijken naar hoe je in de praktijk werkt met een RGB naar CMYK workflow in InDesign, Photoshop en Illustrator. Daarbij zul je zien dat het een goed idee is om je beeld zo lang mogelijk in RGB te houden en pas bij het exporteren naar PDF in InDesign naar CMYK te gaan. Ook gaan we een workflow behandelen met een maximale inktdekking van 300%. Daarbij maken we een uitstapje naar Acrobat Pro.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)