Zelf een cursus of workshop plaatsen? Kijk hier

Categorie InDesign

 • Opmaken met één klik

  door Jaap 5 Lessen in ,

  Sommige grafische producten zijn niet meer dan en herhaling van dezelfde structuur van alinea’s. Denk aan visitekaartjes, lijsten met gegevens over bijv. restaurants of items in een catalogus. InDesign biedt een paar wonderschone voorzieningen om zoiets razendsnel voor elkaar te krijgen.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Genummerde kaartjes en lootjes maken

  door Frans 1 Lessen in ,

  Wil je entreekaartjes, lootjes enzovoort maken met elk een uniek oplopend nummer? De meeste gebruikers gaan dan met de DataMerge-functie van InDesign (Gegevenssamenvoeging) aan de slag. Maar het kan makkelijker en slimmer. We laten het je zien in deze workshop!

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Drukkersmarkeringen toevoegen in Acrobat

  door Frans 1 Lessen in , ,

  Met InDesign kun je bij het exporteren naar PDF deze voorzien van zogenaamde drukkersmarkeringen. Daarmee bedoelen we onder andere snijlijnen, registratietekens. Maar stel dat je een PDF aangeleverd krijgt, of zelf gemaakt hebt, en je wilt achteraf de PDF nog voorzien van deze tekens? Dat doe je in Acrobat Pro. Hoe je dat doet, laten […]

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Upgradecursus InDesign CC2018

  door Frans 13 Lessen in ,

  InDesign CC2018 bevat een aantal nieuwe features en veel verbeteringen in bestaande mogelijkheden. In deze upgradecursus laten we je zien wat er allemaal nieuw is. Bovendien bespreken we een paar zaken die nieuw waren in de laatste versie van InDesign CC2017.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Meer doen met Creative Cloud

  door Frans 16 Lessen in , , , , ,

  Je hebt de Adobe CC-programma’s geïnstalleerd en daarvoor heb je een account gemaakt voor de Creative Cloud. Maar haal je wel alles uit de mogelijkheden van je lidmaatschap? De Creative Cloud is zoveel meer dan alleen de programma’s als InDesign, Animate, Photoshop en Xd. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van sjablonen, van stock-art en stockfoto’s. Je kunt ook bestanden delen met anderen, zelfs met niet-Creative Cloud leden. Je kunt op afstand bestanden van anderen gebruiken of gedeelde bestanden van commentaar voorzien dat je weer in een weginterface in een browser kunt bekijken. Ook kun je allerlei teksten, opmaak, kleuren en afbeeldingen in een CC-bibliotheek zetten en die kun je ook weer delen on-line: je kunt bepalen of anderen wijzigingen of niet mogen aanbrengen die je automatisch synchroon kunt houden. Misschien gebruik je nu DropBox. Dat is handig, maar wist je dat de Creative Cloud ook een dergelijke functie heeft? En dat je allerlei lettertypen (fonts) kan gebruiken uit de TypeKit-bibliotheek? Kortom: haal alles uit je Creative Cloud met deze cursus van 16 lessen, waarin we elk aspect van CC uit de doeken doen!

  Cursusvoorbeeld - (3 lesvoorbeeld)

 • Kruisende wegen in InDesign en in Illustrator

  door Frans 0 Lessen in , , ,

  Wil je kruisende, snijdende objecten zoals wegen op een wegenkaart tekenen, dan is het fijn wanneer je de wegen kunt verslepen en aanpassen terwijl de kruisingen 'overeind' blijven. In deze workshop tonen we je hoe dat slim aanpakt in InDesign én in Illustrator.

 • Geavanceerde transparantie in InDesign: groep uitnemen en overvloeien isoleren

  door Frans 1 Lessen in ,

  Werk je met transparantie zoals dekking (iets ‘doorzichtig’ maken) of een overvloeimodus (bekend ook van Photoshop zoals Vermenigvuldigen) dan gebruik je het paneel Effecten. In dat paneel Effecten zie je twee opties onderaan: Overvloei isoleren en Groep uitnemen. In deze workshop ga je met deze twee optie werken.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Uithangende nummering in InDesign

  door Jaap 4 Lessen in ,

  Deze workshop van 4 lessen gaat over een betere vormgeving van genummerde opsommingen en (vooral) koppen. We adviseren om, voordat je deze workshop kijkt, eerst onze cursus over opsommingen in InDesign te volgen: dat is een perfecte voorbereiding op de subtiele vormgeeftrucs die onze trainer Jaap je in deze workshop presenteert. Het vormgeefalternatief dat in de […]

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Tabellen maken in InDesign

  door Frans 15 Lessen in ,

  Tabellen en InDesign: een heel goede combinatie. InDesign is zeer flexibel in de omgang met tabellen die worden aangeleverd vanuit Word, Excel, maar ook met de tabellen die je direct creëert in InDesign. Ook de vormgeving van tabellen is flexibel en via tabel- en celstijlen zijn tabellen in InDesign snel vorm te geven. In deze cursus leren we je alles wat je wilt en moet weten over het werken met InDesign-tabellen.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • HTML5 export vanuit InDesign

  door Frans 5 Lessen in ,

  InDesign heeft een standaard optie om HTML te exporteren, maar je verliest daarbij alle paginaopmaak. Dan moet je daarna dus met Dreamweaver of een ander programma je geëxporteerde HTML nabewerken. Da's onhandig en veel werk. Kortom: dat kan beter! In deze workshop laten we je zien hoe je HTML5, met behoud van opmaak, exporteert vanuit InDesign. Je hebt daar een gratis script voor nodig.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)