Zelf een cursus of workshop plaatsen? Kijk hier

Categorie Tablet publicaties

 • Reflowable ePub maken met InDesign, eerste deel

  door Frans 15 Lessen in , ,

  ePub wordt de laatste tijd vaker en vaker genoemd als standaard voor eBooks. De meeste eReaders ondersteunen ePub. En met behulp van een gratis eBookReader zoals Adobe Digital Editions kun je een ePub ook op je PC lezen. Bovendien ondersteunt iBooks op de iPhone, iPad of iPod Touch ook ePub. Een grote groep mensen kan dus jouw eBook in een ePub lezen. Het grote voordeel van een ePub is dat het “reflowable” ofwel herschaalbaar is. Dat wil zeggen dat de tekst zich aanpast aan de grootte van het scherm waarop ze wordt weergegeven. Op een eReader, in iBooks op de iPad en Mac of in Adobe Digital Editions (Mac, Windows, iOS en Android) kun je de grootte van de letters aanpassen. Als je dat doet past de tekst zich aan en worden de regels langer of korter zodat het netjes op jouw scherm past. Je hoeft dus niet naar links en rechts te scrollen om de regel te lezen. Dit is dus een andere, meer algemene vorm van ePub dan de zogenaamde ‘Fixed Layout' (FXL) of Vaste layout ePub. Zo'n herschaalbare ePub is vooral geschikt voor leesboeken, romans en eenvoudige handleidingen. In deze training laten we je zien hoe je van een InDesignbestand zo'n herschikbare ePub kunt maken. We gaan in op alle praktische en technische zaken om tot een gewenst resultaat te komen dat werkt op alle eReaders.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Reflowable ePub maken met InDesign, het spannende vervolg!

  door Frans 11 Lessen in , ,

  In het eerste deel van deze fikse cursus over ePub behandelen we de hoofdmoot van het maken van reflowable ePubs met InDesign, met onderwerpen als het optimaal opmaken van de tekst en werken met beeld. In dit vervolg, zeg maar: het tweede deel, gaan we in op minstens zo belangrijke zaken als voetnoten, opsommingen, audio en video en het noodzakelijke valideren van een geproduceerde ePub. Enjoy!

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Adobe XD CC2018

  door Jan Ris 14 Lessen in , , , , ,

  XD staat voor Experience Design en is uitgekomen in 2017. Je gebruikt XD om navigeerbare prototypes te ontwerpen voor phone/tablet-apps. Je programmeert dus geen functionaliteit, maar ontwerp de schermen van de app. Je kunt het ontworpen prototype delen met anderen en live bekijken op bijvoorbeeld een iPhone. Tenslotte exporteer je de schermen als PNG’s om ze […]

  Cursusvoorbeeld - (2 lesvoorbeeld)