Zelf een cursus of workshop plaatsen? Kijk hier

Categorie Workshops

 • Opmaken met één klik

  door Jaap 5 Lessen in ,

  Sommige grafische producten zijn niet meer dan en herhaling van dezelfde structuur van alinea’s. Denk aan visitekaartjes, lijsten met gegevens over bijv. restaurants of items in een catalogus. InDesign biedt een paar wonderschone voorzieningen om zoiets razendsnel voor elkaar te krijgen.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Maak je eigen dartboard

  door Jan Ris 2 Lessen in ,

  Elk jaar weer een groot feest: de kampioenschappen darts. In deze workshop Illustrator laten we je zien hoe je in een kwartiertje een realistisch dartboard tekent. Je gebruikt daarbij enkele populaire technieken, zoals Pathfinder.   [woocommerce_social_media_share_buttons]

 • Genummerde kaartjes en lootjes maken

  door Frans 1 Lessen in ,

  Wil je entreekaartjes, lootjes enzovoort maken met elk een uniek oplopend nummer? De meeste gebruikers gaan dan met de DataMerge-functie van InDesign (Gegevenssamenvoeging) aan de slag. Maar het kan makkelijker en slimmer. We laten het je zien in deze workshop!

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Letters van glas

  door Jan Ris 2 Lessen in ,

  Glazen letters in Photoshop. We laten je zien hoe 3D-typografie werkt en je deze in een 3D-scene plaatst, inclusief schaduwen, belichting en gebruik van realistische materialen, zoals glas, steen of plastic.   [woocommerce_social_media_share_buttons]

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Kruisende wegen in InDesign en in Illustrator

  door Frans 0 Lessen in , , ,

  Wil je kruisende, snijdende objecten zoals wegen op een wegenkaart tekenen, dan is het fijn wanneer je de wegen kunt verslepen en aanpassen terwijl de kruisingen 'overeind' blijven. In deze workshop tonen we je hoe dat slim aanpakt in InDesign én in Illustrator.

 • Geavanceerde transparantie in InDesign: groep uitnemen en overvloeien isoleren

  door Frans 1 Lessen in ,

  Werk je met transparantie zoals dekking (iets ‘doorzichtig’ maken) of een overvloeimodus (bekend ook van Photoshop zoals Vermenigvuldigen) dan gebruik je het paneel Effecten. In dat paneel Effecten zie je twee opties onderaan: Overvloei isoleren en Groep uitnemen. In deze workshop ga je met deze twee optie werken.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Uithangende nummering in InDesign

  door Jaap 4 Lessen in ,

  Deze workshop van 4 lessen gaat over een betere vormgeving van genummerde opsommingen en (vooral) koppen. We adviseren om, voordat je deze workshop kijkt, eerst onze cursus over opsommingen in InDesign te volgen: dat is een perfecte voorbereiding op de subtiele vormgeeftrucs die onze trainer Jaap je in deze workshop presenteert. Het vormgeefalternatief dat in de […]

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Cinemagrams maken met Photoshop

  door Jan Ris 7 Lessen in , ,

  Cinemagrammen (de Engelsen noemen ze cinemagraphs) kom je veel tegen op websites en opvallend vaak op openingspagina's van WordPress-sites. Je weet wel: van die stills met een stukje herhalende video erin. Photoshop biedt je 2 soorten tijdlijnen: frames en video. Voor het werken met frameanimaties hebben we de vierdelige workshop ‘Frameanimatie in Photoshop’ (gepubliceerd in augustus 2016). Met de videotijdlijn van Photoshop kun je animaties maken, maar kun je ook videobestanden openen en per frame bewerken. En met die videotijdlijn ga je in deze workshop aan de slag om cinemagrammen te maken.

  Cursusvoorbeeld - (2 lesvoorbeeld)

 • HTML5 export vanuit InDesign

  door Frans 5 Lessen in ,

  InDesign heeft een standaard optie om HTML te exporteren, maar je verliest daarbij alle paginaopmaak. Dan moet je daarna dus met Dreamweaver of een ander programma je geëxporteerde HTML nabewerken. Da's onhandig en veel werk. Kortom: dat kan beter! In deze workshop laten we je zien hoe je HTML5, met behoud van opmaak, exporteert vanuit InDesign. Je hebt daar een gratis script voor nodig.

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)

 • Geheimen van PowerPoint

  door Jaap 5 Lessen in ,

  Het is niet onze hobby: het maken van een saaie PowerPointpresentatie met heel veel dia’s en steeds dezelfde tekstopbouw. Microsoft heeft daar wel een prachtige oplossing voor, maar die is diep weggestopt. Vraag ons niet waarom, maar het komt erop neer dat je een Word- of RTF-bestand maakt met alleen een paar stijlen, importeert dat in […]

  Cursusvoorbeeld - (1 lesvoorbeeld)